Egy jó kapcsolat titka

2018.12.10

A tartós és boldog párkapcsolat a legtöbb esetben nem magától alakul ki, hanem egy komoly munka eredménye, ami folyamatos odafigyelést és törődést igényel mindkét fél részéről. Szükségünk van arra, hogy a hétköznapok során felgyülemlett haragot, bosszúságot, félelmeket megoszthassuk és megbeszélhessük egymással, hiszen minél hamarabb kerülhet erre sor, annál nagyobb a valószínűsége, hogy megoldást is találunk a problémákra.

Természetesen vannak hullámvölgyek életünkben, kapcsolatainkban és ilyenkor nagy hiba lenne rögtön a szakítás gondolatával játszani vagy bosszúságunkban, sértődöttségünkben ezzel vagdalódzni. A kapcsolat alapjait ingathatjuk meg, ha partnerünk biztonságérzetét az ilyen rossz hangulatban, meggondolatlanul kimondott fenyegetéssekkel kockára tesszük. 

Elkerülhetjük hogy ezek a hullámvölgyek hosszan tartó boldogtalan kapcsolatba torkoljanak? Igen, ha az ilyen szituációkban is rendületlenül azokra az időkre gondolunk, amikor minden harmonikus és boldog volt a kapcsolatunkban, és újra és újra előhívjuk gondolatainkban azokat az időket, amikor megismerkedtünk, egymásba szerettünk, és újra azt az embert látjuk társunkban, akit akkor megszerettünk. Ezek a gondolatok újra és újra megerősítenek egy kapcsolatot, megváltozik a viselkedésünk, reakcióink és egy nehezebb szituációból is képesek vagyunk kapcsolatunkat visszafordítani, hogy újra boldogabb és harmonikusabb legyen. 

Egy másik fontos szempont a kommunikáció mellett a gyengédség, melynek szerepét sokan elhanyagolják az évek múlásával, míg egyre jelentéktelenebbé válik. Sokan elfeledkeznek a csók, az ölelés fontosságáról , ami nagy hiba. A gyengédség megerősíti az összetartozás érzést, életben tartja az érzelmeket. 

Szánjatok egymásra időt! Ha hazaér a párod, öleld meg, és reggel ne engedd el csók és ölelés nélkül.